Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ


  • Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο
1 απάντηση σε αυτό το θέμα

#1 ΝΤΙΝΟΣ

ΝΤΙΝΟΣ

    VFH Junior Member

  • Members
  • 20 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Ιανουάριος 2011 - 00:04 πμ

ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗ BAJAJ CHETAK 150 cc, ΣΠΑΝΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΕΙΧΕ ΦΕΡΕΙ ΛΙΓΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΑΝΟΙΞΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΣΤΟΝΙ ΚΑΙ ΦΛΑΤΖΑ ΒΑΣΗΣ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΔΩ Η PIAGGIO ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΞΑΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΑ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΑ ΟΤΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΠΡΙΝ, ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΥΛΙΝΔΡΟΠΙΣΤΟΝΟ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΗΤΑΝ ΤΗΣ POLINI. ΤΟ ΠΙΣΤΟΝΙ ΤΗΣ 150 CC ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟ 57.585 mm ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ 149,56 cc (κυβικα εκατοστα).
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙΣΤΟΝΙ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟ 63 mm ΤΗΣ POLINI. ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΣΑ ΚΥΒΙΚΑ ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΒΑJAJ. ΜΕΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΨΑΞΙΜΟ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΠΟΣΑ ΚΥΒΙΚΑ ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΧΑΝΗ.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΕΝΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΔΕ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ (V) ΕΝΟΣ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ. Ο ΟΓΚΟΣ ΤΟΥ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΑΔΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ Ε ΕΠΙ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΟΥ λ.

V=E.λ .... E=π.(δ εις τη δευτέρα) δια 4, .... ΑΡΑ ..... V= π.(δ,εις τη δευτέρα) ΔΙΑ 4 ΕΠΙ λ.

Οπου V = ο όγκος του κυλίνδρου , δ = η διάμετρος του κυλίνδρου , λ = η διαδρομή του εμβόλου από το Α.Ν.Σ (ΑΝΩ ΝΕΚΡΟ ΣΗΜΕΙΟ) μέχρι το Κ.Ν.Σ (ΚΑΤΩ ΝΕΚΡΟ ΣΗΜΕΙΟ) και π = 3.14 .

ΒΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΒΑΖΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ V = 3.14 ΕΠΙ (63 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΝΙΟΥ ΕΙΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ), ΔΙΑ 4 ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΠΙ 57 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΟΥ ΤΟ (λ) ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ.ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ Η ΜΗΧΑΝΗ ΕΙΝΑΙ 177.5 κ.εκ


:comp1:

#2 vespagonistis

vespagonistis

    VFH Senior Member

  • Members
  • 801 Δημοσιεύσεις:
  • Μοντέλο Vespa/Lambretta:Px200e, Rally200

Καταχωρήθηκε 29 Ιανουάριος 2011 - 00:16 πμ

Πολυ Ωραίος Μπράβο, εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα! Ευχαριστούμε!!