Welcome to Vespa Forum Hellas

Εγγραφείτε τώρα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες μας. Αφού εγγραφείτε και συνδεθείτε, θα μπορείτε να συνεισφέρετε σε αυτόν τον ιστότοπο υποβάλλοντας το δικό σας περιεχόμενο ή απαντώντας σε υπάρχον περιεχόμενο. Θα μπορείτε να προσαρμόσετε το προφίλ σας, να λάβετε σημεία φήμης ως ανταμοιβή για την υποβολή περιεχομένου, ενώ ταυτόχρονα θα επικοινωνείτε με άλλα μέλη μέσω των δικών σας ιδιωτικών εισερχομένων, καθώς και πολλά άλλα! Αυτό το μήνυμα θα καταργηθεί μόλις συνδεθείτε.

 • Announcements

  • ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΑΣ ΕΔΡΑΣ   09/27/2018

   ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΛΕΣΧΗ VESPA ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΑΣ ΕΔΡΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
   Αγαπητά μέλη, 
   με χαρά σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του νέου μας χώρου, που θα γίνουν το ΣΑΒΒΑΤΟ, 6 / 10 / 2018, ΩΡΑ 19:00, για να σας κεράσουμε μεζεδάκια, γλυκό και κρασί. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Βασιλείου του Μεγάλου 39, Αθήνα (πίσω από την εκκλησία του Αγ. Βασιλείου - Ρουφ) 
   ΧΑΡΤΗΣ : https://goo.gl/z4ggNk Σας περιμένουμε όλους με χαρά, 
   Το Δ.Σ. __________________ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΦΑΓΗΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ
   Σ' αυτή τη λέσχη όλα τα κάνουμε εθελοντικά. Το ίδιο θα κάνουμε και για το κέρασμα των εγκαινίων.
   Για την εθελοντική προετοιμασία φαγητού, γλυκών κλπ. επικοινωνήστε άμεσα με τον υπεύθυνο εκδηλώσεων, χοροεσπερίδων, γάμων, πανηγυριών και γλεντιών γενικά, Μάκη Παρασκευαίδη στο 6930 718 216.
   Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη, γιατί είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα !!! 

chrismod

Members
 • Content count

  26
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by chrismod

 1. 'Ετος περι το 1964 ο πατέρας μου αποκτα μια LAMBRETTA LI 150 S3 προερχόμενος από vespa.Στη LAMBRETTA ως το κύριο μεταφορικό μεσο καθόμουν αρχικά όρθιος στην ποδιά κρατώντας το τιμονι κι αργότερα μεγαλώνοντας λίγο, πίσω στο μονόσελο.     Όμορφες αναμνήσεις...ο αέρας που με χτυπούσε στις μικρές εξορμήσεις εκτός πόλης,ο ήχος του κινητήρα,η μυρωδια της ζεστής λαμαρίνας το καμμένο βενζινόλαδο αποτυπώνονται δυνατά στο μυαλό ενός παιδιού.     Γύρω στο1978 και με τον πατέρα μου να μην βρίσκεται στη ζωή και γω περίπου στα 15 άρχισα τις πρώτες βόλτες..μαγικές στιγμές.    Στα 18 δίπλωμα, νόμιμος πλέον,καβαλώντας το θηρίο ,έτσι το βλεπα τότε ώς τα 22.Αργότερα περιπλανήθηκα στον κόσμο του δίτροχου με πολλές μηχανές κυρίως μεσαίες on off,παράλληλα  η LAMBRETTA αναπαυόταν στο πατρικό για 30 και χρόνια χωρίς να λειτουργήσει ποτέ και μάλιστα έξω στην αυλή.   Εδώ και κάποια χρόνια υπόβοσκε μέσα μου η μεγάλη ιδέα, ανασταλτικός παράγοντας όμως τα ανταλλακτικά.Η αποκάλυψη ήρθε απ το ιντερνετ... κι απ αυτό το forum.   Έτσι φέτος τον Ιούνιο του 2013 πήρα τη μεγάλη απόφαση,τηλέφωνο σε φίλο, κουβάλημα με αγροτικό και βρέθηκε στην αυλή τού σπιτιού μου..  Μεγάλος προβληματισμός,τι κάνουμε τώρα? αναθέτουμε την εργασία αλλού? ή μόνος κι όπου βγει? Προχωρώ με τη συνέχεια αργότερα.Να ο πατέρας μου με την πρώτη vespa κάπου στα 1960
 2. Σαφώς, και θα μπουν καινουργια,μάλιστα καπου είδα ότι ο πύρος του μπροστινου συστήματος ανάρτησης made in India είναι άκρως επικίνδυνος,κόβεται στο σφίξιμο του παξιμαδιού...υπάρχει επίδειξη από παθόντα στο youtube,ψάξτε το!!!
 3. Κατά τη φάση του λυσίματος της lambretta είδα με διαφορετικό μάτι και λίγο χιούμορ κάποια κομμάτια της, με κυρίαρχη την υπέροχη οστρακοειδή φόρμα της.Καθότι χειμώνας τώρα δημιουργούμε αλλιώς...με το fotomix και το photoscape. Δημιουργήστε και συμμετέχετε...
 4. Το ξερα, το forum έχει καλλιτέχνες!Όλοι μας κρύβουμε έναν Δον Κιχώτη!
 5. Πολυ καλο,στην ιδια οικογενεια ειμαστε!
 6. Έτσι λέω, αλλα μέχρι να φτάσω εκεί, θέλει πολλή μελέτη στο συνδυασμό χρωμάτων που σκεφτομαι να κάνω,χώρος κινητήρα,ράχη,ποδιές, κλπ. Το σίγουρο είναι πως τα μονόσελα θα γίνουν σε καφετί δέρμα!
 7. Μακάρι να δω και τη δικιά μου έτσι,μπράβο στο κουράγιο σου!!
 8. Ως εκεί έφτασα μέχρι τώρα,δύο και μήνες καθημερινής εργασίας το καλοκαίρι,τα κομμάτια της lambretta αναπαύονται στην αποθήκη περιμένοντας την άνοιξη για τη συνέχεια.Δε μπόρεσα μόνο να βγάλω τα ελατήρια της μπροστινής ανάρτησης-θέλει το ειδικό εργαλείο-  θα πάει και στο μηχανουργό για κόλληση του στοπ όπως φένεται στην εικόνα..πό P7020139.JPG]
 9. Η βάση του σταντ είναι ηλεκτροκολλημενη απο παλιά επισκευή κι απέφυγα τη διαδικασία να την κόψω,όσο για το ντουλαπάκι και την κλειδαριά του ,φοβήθηκα μην τα χαλάσω.Ας αφήσουμε και κάτι!! Βρε μάτι πού χετε!! χα!χα!
 10. Σωστό,πλήρως δεν εξαφανίζεται η σκουριά,σταματάει όμως να δημιουργείται.Η σκουριά ειναι η χημική ένωση οξείδιο του σιδήρου.Το οξυγόνο και η υγρασία της ατμόσφαιρας αντιδρούν με το μέταλλο και προκύπτει αυτή η χημική ένωση. Άν γίνει σωστό αστάρωμα και βάψιμο εμποδίζεται η εξάπλωσή της.Κάποιοι μάλιστα ασταρώνουν επίτηδες ελαφρά σκουριασμένη επιφάνεια μετατρέποντας τη σκουρια σε στερεό υλικό. Συνέχισα με το αστάρωμα...  
 11. Επόμενο ζήτημα η αφαίρεση χρώματος.Πρώτη σκέψη η αμμοβολή,αλλά μέχρι να φτάσω εκεί δεν κάνω μια απόπειρα μόνος μου με το μπλακ&ντεκερ  και συρματόβουρτσες! Αρκετές μέρες τρίψιμο με γυαλόχαρτα το καλοκαίρι και μείον πέντε κιλά,καλό σπορ!
 12. Μετά προχώρησα στο κατέβασμα του κινητήρα,μεγάλο ζόρι οι βίδες του πύρου! Οι ψύκτρες ήταν σαν ορυχείο!
 13. Να και κάτι άλλα κομματάκια..
 14. Διαπιστώνω στην πορεία οτι το λύσιμο της LAMBRETTA σε σπρώχνει να το συνεχίσεις μέχρι τέλους, έχοντας τα βασικά και μόνο εργαλεία,δημιουργώντας αυτό το συναίσθημα σχεδόν απ την αρχή.  Αυτοί που το επιχείρησαν με καταλαβαίνουν,θυμίζει κάτι παιχνίδια που τα συναρμολογούσαμε πιτσιρικάδες τα λύναμε κατόπιν κ.ο.κ.  Εδώ θα σταθώ και θα πω στον κάθε διστακτικό να προχωρήσει,θα νιώσει μεγάλη ικανοποίηση!  Αυτή είναι η ομορφιά της LAMBRETTA!!!
 15. Έτσι πήρα τη μεγάλη απόφαση,να τη λύσω μόνος μου κι όπου βγει.Στοιχειωδώς πιάνουν τα χέρια μου,εχοντας και τα βασικά εργαλεία ξεκίνησα με το ξεβίδωμα της πρώτης βίδας στην ποδιά...κολλημένη, η λύση γωνιακός τροχός.Αυτό ήταν!             1979 
 16. Lambretta S3 photos

  Μπράβο στον πατέρα σου φίλε μου,μπράβο και σε σένα που τις παρουσιάζεις!!
 17. Lambretta S3 photos

  Σε λίγες μέρες θα ανοίξω το θέμα.Η lambretta βρισκεται σε φαση ανακατασκευής, μετα απο 35 χρονια ακινησιας!
 18. Lambretta S3 photos

  Να και η δικια μου στα 80s
 • Forum Statistics

  6,225
  Total Topics
  239,469
  Total Posts
 • Member Statistics

  4,279
  Total Members
  1,020
  Most Online
  Newest Member
  Joe4
  Joined